Alles is geregeld! De datum, de mensen, de locatie…. Maar wat doe ik aan?
Is het belangrijk welke kleuren ik (met mijn gezin) draag? Ga ik voor sneakers, slippers of toch die hoge hakken? Dit zijn vragen die in je op kunnen komen nadat je de fotoshoot geboekt hebt.

Ik kan hier een hele lange blog over schrijven (waarschijnlijk doe ik dit ook :p) maar het allerbelangrijkste is…
Jouw kleding mag best een beetje speciaal zijn, want je gaat op de foto en niet naar je werk. Draag kleding waarin jij je prettig voelt! Je staat dan zelfverzekerd op de foto. Je straalt uit hoe jij je voelt.

Om een bepaalde sfeer neer te zetten kun je rekening houden met de volgende punten bij het kiezen van je outfit. Kleding is ontzettend belangrijk voor de uitstraling die je in de foto’s terug gaat zien.

  • Pas je aan, aan de omgeving van de fotoshoot, kies op een buiten locatie bijv. voor natuurlijke tinten. Aardetinten/natuurlijke kleuren doen het altijd goed. Dit zorgt voor rust en eenheid.
  • Familieshoot: Kledingstukken die matchen qua kleur / kleuren paletten. Een mix van verschillende soorten kleuren en tinten uit een kleuren pallet kan heel mooi zijn. Dit levert een eenheid op in het beeld, waardoor het fijner is om naar te kijken.
  • Kies voor neutrale effen bovenkleding. Teksten, drukke prints of grote logo’s op kleding is het eerste waar je naar kijkt. Dit zorgt voor een onrustig beeld op een foto. Probeer dit dan ook te vermijden, alle aandacht op de foto gaat dan naar jullie.
  • Ook de style kleding draagt bij aan de uitstraling en sfeer die je terug gaat zien op de foto’s. Bijv.  Zwierige, wijde kleding en plooien in rokken en jurken geven een mooi speels effect. Maar het moet wel bij je passen. Wanneer jij je stralend en zelfverzekerd voelt, zie je dit terug tijdens de fotoshoot en op de foto.
  • Denk ook aan je schoenen op de locatie. Neem een extra setje schoenen mee zodat je makkelijk kan lopen in bijv. het bos of op het strand.
  • Je kan meerdere laagjes aandoen of voeg bijvoorbeeld accessoires toe. Zorg voor één geheel, mooi is om dit in de bijpassende kleurtinten te doen.
  • Neem eventueel een 2e setje kleding of kledinglaagje mee, zodat je kan afwisselen.
  • Vergeet niet de broekzakken, maak ze leeg! Telefoon of sleutels in broekzakken zie je echt zitten op je foto.

Leuke accessoires:

Denk bijvoorbeeld aan een linnen blouse (lekker stoer met opgerolde mouwen bij de mannen), bijpassende broek, bretels of zoals hierboven een leuke pet in dit geval een politie pet. De verrekijker in deze foto is een stok. Heerlijk die fantasie van een kind, je hebt niet veel nodig.

Bij de dames/ jonge meiden kun je denken aan jurken (plooien/rimpel/ zwierig), bandana, bloemenkrans, een hoedje. Ruches, kniekousen, of kleding van het materiaal kant en linnen.

Tijdens het winterseizoen doen de wollen mutsen en sjaals het ook altijd goed.

IMG 1612 bewerkt

Kies voor kledingstukken die matchen qua kleur. Kijk maar eens op Pinterest naar de color palettes om inspiratie op te doen. Ga voor een neutrale look!

And Last but not Least, Geniet van het moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *